Välkommen till etikbloggen från Centrum för forsknings- & bioetik (CRB)! Vi riktar oss till forskare, personal i hälso- och sjukvården, tjänstemän, politiker, patientorganisationer och alla andra som är intresserade av etikfrågor!

Här kommenterar vi debatten om forskningsetik och bioetik och diskuterar vår egen forskning. Vi tar upp ämnen både från forskardebatten och pressen. En del inlägg är korta notiser, andra är längre reflektioner, men vi vill alltid skapa dialog. Mycket av bloggens innehåll handlar om sådant vi forskar om, som hälso- och sjukvård, folkhälsa & yrkesetik, biomedicin, biobanker & genomik, forskningsetik & god forskningssed, hjärnan, vårt medvetande & artificiell intelligens, mat, medicin & miljö, och dialog, policy & kommunikation.

Pär Segerdahl är redaktör för bloggen och skriver både om sin egen och andras forskning. Andra forskare från CRB kommer att dyka upp som gästredaktörer ibland, och du når oss alltid via crb@crb.uu.se. Bloggen fick under en period stöd från Human Brain Project, där Centrum för forsknings- & bioetik (CRB) var ansvariga för ett arbetspaket om etik.

Vi blir glada om du postar kommentarer i bloggen! Undvik ovårdat språk, personliga påhopp, upphovsrättsskyddat material och kränkande personuppgifter. Alla inlägg granskas och om det behövs tar vi bort kommentarer som bryter mot våra regler.

Prenumerera på nya inlägg!

Loading

Senaste 30 inläggen

Kategoriarkiv

Arkiv efter etiketter

Bidragslämnare

Arkiv efter år

Arkiv efter månad

Arkiv efter dag