En forskningsblogg från Centrum för forsknings- & bioetik (CRB)

Doktorera vid CRB!

Pär SegerdahlVid CRB prövar vi nya vägar för att studera hur människor hanterar hälsoinformation, särskilt riskinformation, och hur de gör avvägningar mellan risk och nytta. Vi söker nu en doktorand som kan arbeta i ett av dessa projekt. Uppgiften involverar både kvalitativt och kvantitativt arbete, bland annat så kallade discrete choice experiments.

CRB är en internationell forskningsmiljö och arbetsspråket är engelska. För denna anställning krävs dock goda kunskaper i svenska, för att kunna genomföra det kvalitativa arbetet. Har du tidigare arbetat med kvalitativ och/eller kvantitativ forskning, så är det extra meriterande.

Ta en titt på vår hemsida, läs mer om anställningen här, samt under Lediga jobb på Uppsala universitets hemsida.

Sista ansökningsdag är den 12 september.

Pär Segerdahl

Vi hittar nya angreppssätt : www.etikbloggen.crb.uu.se

2 kommentarer

 1. Hans Åhman

  Hej! Brukar läsa dina inlägg till o från. Idag blev det extra intressant. Har en mastersexamen i gentisk vägledning, blev den förste gentiske vägledaren 2005 i Uppsala! Drabbades tyvärr av en stroke för 1,5 år sedan (levde hälsosamt o tränade mycket). Orsakades av ett oupptäckt hjärtfel (förmaksfladder). Har sedan ett drygt ett år pacemaker. Båda dessa händelser har varit och är omtumlande o svåra att acceptera. Läser o försöker tillämpa mindfulness! Obs! hade Mats G Hansson som handledare för min D-uppsats inom gentisk vägledning. Han var mycket bra! Är intresserad av ämnet som beskrivs i doktorandtjänsten. Finns någon littetatur du kan rekommendera? Syns utåt inte på mig att jag haft en stroke, men drabbas av hjärntrötthet. Kan gå och springa(men inte så långt som tidigare). Även lyfta ”skrot”… Är pensionär, 67 år. Skulle vara kul med intressant men inte för svår litteratur, behövs som motvikt till hundpromenader o marktjänst(frun jobbar) Hälsningar Hasse Hans Åhman Falkenberg. Mobil 0703756800

  Skaffa Outlook för Android

  • Pär Segerdahl

   Tack för kommentar, roligt att höra att du tittar in ibland! Jag tror att ”discrete choice experiments” kommer att vara centralt i arbetet. Det är tyvärr knappast något som man läser in sig på (på egen hand), utan det krävs undervisning och en hel del övning. Sådana möjligheter finns naturligtvis när man är på plats, kompetensen finns och flera personer arbetar med metoden vid CRB.
   Bästa hälsningar
   Pär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.